×
Bycie fit i szybkie przygotowywanie posiłków

W zdrowym ciele zdrowy duch! Jest to prawda powtarzana od lat. Wyznają ją nasze babcie, koleżanki i lekarze. Każdy specjalista, czy to dietetyk, lekarz rodzinny, czy kardiolog,  powie, że zdrowa dieta i ruch są podstawą długiego życia w zdrowiu i dobrej formie. Mamy coraz większą świadomość, jak ważne jest odpowiednie odżywianie w procesie powrotu do zdrowia po chorobie. Wg specjalistów, profilaktyka w postaci kompleksowego dbania o siebie może nas ochronić przed wieloma schorzeniami natury cywilizacyjnej.

 

Kult zdrowia, panujący od lat w środowisku medycznym, zaciera coraz szersze kręgi. Dbanie o zdrowie, nie opiera się już tylko na wizytach w gabinetach lekarskich. Zdajemy sobie sprawę, że nasz styl życia, sposób odżywania i spędzania wolnego czasu ma odzwierciedlenie w ogólnym samopoczuciu i wynikach badań kontrolnych. Współcześnie, wraz z panującą modą na bycie fit, dbanie o siebie nabiera nowego znaczenia. Do lamusa odchodzą wyczerpujące diety ubogie w składniki odżywcze, mające na celu zredukowanie tkanki tłuszczowej w szybkim tempie.  Mordercze treningi zastępują ciekawe i dopasowane do stylu życia zajęcia na świeżym powietrzu. Zamiast okrojonych racji żywnościowych, dietetycy stawiają na pełnowartościowe produkty i zbilansowaną dietę.

 

Zgubny styl życia

 

Jednak świadomość, tego, co ważne i zdrowe to jedno, a realia czasem pokazują co innego. 

Ciągły stres, życie w biegu, siedzący tryb życia, niezdrowe jedzenie, używki i brak odpoczynku są bezpośrednimi przyczynami występowania chorób cywilizacyjnych. O ile, na pośrednie przyczyny, tj. postępujące uprzemysłowienie, zanieczyszczenie środowiska naturalnego w skali przemysłowej, nie mamy za dużego wpływu, tak przyczyny bezpośrednie możemy wyeliminować lub chociaż je zmniejszyć. Otyłość, cukrzyca, choroby układu krążenia, przewlekłe zmęczenie to najczęstsze problemy zdrowotne, z którymi mierzy się coraz większa część populacji. 

 

„Pogoń za czasem” jest swego rodzaju pułapką, w którą wpadamy każdego dnia. O wiele szybsze i wygodniejsze jest kupienie gotowego dania, wysoko przetworzonego, pozbawionego wartości odżywczych, niż samodzielne przygotowanie zbilansowanego posiłku. Jednak, tutaj możemy dokonać świadomego wyboru produktów spożywczych. 

 

Zdrowy posiłek w zasięgu ręki

 

Falafel marki NutriFodds odpowiada na wszystkie potrzeby osób, dla których priorytetem jest bycie fit, zdrowie i zapewnienie organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Falafel to nowość na polskim rynku produktów spożywczych. Łączy w sobie bogactwo składników odżywczych, szybkość przygotowania i nowoczesną technologię. 

 

Marka stawia na zdrowe produkty. Są one bogate w składniki odżywcze takie jak błonnik, białka i sole mineralne. Składniki te są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Falafel jest produktem niskotłuszczowym, odpowiednim dla osób dbających o sylwetkę. Przy zdrowej diecie nie można wyeliminować tłuszczy całkowicie, ponieważ organizm potrzebuje go do produkowania energii i lepszego wchłaniania witamin.   Falafele przygotowywane są z najwyższej jakości warzyw, ziół i przypraw. Składniki są dokładnie wyselekcjonowane i pochodzą ze sprawdzonych źródeł. W jednym produkcie mamy zamknięte wszystkie wartości odżywcze, których potrzebuje organizm. Falafele nie zawierają alergenów. Jest to ważna informacja dla alergików, którzy muszą szczególnie zwracać uwagę na etykiety spożywanych produktów. Osoby, które zdecydowały się przejść na dietę wegańską lub wegetariańską, mogą swobodnie spożywać nasze falafele. Nie zawierają bowiem mięsa i produktów odzwierzęcych.

 

Falafel – doceń moc produktów roślinnych

 

Falafel jest zdrowym produktem, który spełnia wszelkie normy żywieniowe. Czuwa nad tym sztab specjalistów, dla których praca to jednocześnie pasja. Stworzenie naturalnej żywności wegetariańskiej wymagało wiele zaangażowania i ogromnej wiedzy. Nasi technolodzy zamknęli w falafelu całe bogactwo ziół i warzyw od lokalnych dostawców.  Ta wartościowa przekąska zawiera w sobie błonnik, wapń, potas, a także witaminy A, K , C i B6. Falafel będzie również sprawdzonym źródłem magnezu w diecie, który ma zbawienny wpływ na nasze samopoczucie.  Jest świetną alternatywą dla sałatki czy obiadu, kiedy nie mamy za wiele czasu na przygotowanie posiłku. Wybierając falafele,  nie rezygnujemy ze zdrowego, pełnowartościowego dania. Jest on jego zamiennikiem. Często po pracy lub wyczerpujących zajęciach nie mamy już sił na skomponowanie zbilansowanego posiłku. Wpadamy w pewną rutynę przy pomysłach na lunch. W rezultacie jemy ciągle to samo. I wtedy z pomocą przychodzi falafel. Chcąc dbać o zdrowie i być fit, musimy wybierać zróżnicowane produkty. 

 

Falafel jest odpowiedzią dla osób prowadzących aktywny styl życia. Jego walory smakowe i szybkość przygotowania idą w parze z wartościami odżywczymi. Możemy po niego sięgnąć niemal w każdej chwili. Przed treningiem doda nam sił do ćwiczeń, zaś po ćwiczeniach, uzupełni organizm w sole mineralne i witaminy. Istotą popularności produktu wśród osób świadomych swego zdrowia jest właśnie łatwość przygotowania. Nie idziemy na kompromis pomiędzy zdrowiem a czasem, tylko łączymy te dwie wartości w jednym produkcie.  

Więcej